12. jun, 2020

Corona. Nuttig en truttig

Ik overweeg of ik de Bond tegen het Vloeken ga voorstellen om het woord ‘Corona’ bij te schrijven in de lijst van blasfemische woorden. Want ik ben het goed zat, evenals vele Nederlanders met mij. Om over de Belgen niet te spreken. Op het moment dat ik dit schrijf ben ik bij onze Zuiderburen en kom ik net terug van de sportschool, die daar enkele dagen geleden is open gegaan.  Op de stepmachine heb ik de afgelopen maanden maar eens doorgenomen in ’t hoofd.  Die anderhalve meter vond ik in veel gevallen truttig, zeker met winkelen. Iedereen rost je met zijn of haar winkelkar voorbij, vooral in de veel te nauwe paden van de Action. Maar die tijd kun je ook nuttig besteden. 

Nuttig: een overzichtje:

  • Samen met mijn zakenpartner Edwin Bronckers in de USA hebben we een mooi programma opgezet voor bedrijven die zich na de crisis opnieuw willen positioneren. Kijk maar even naar deze link. https://issuu.com/dreamgrafix/docs/broadcasts_corona_communicatie Dan kom je terecht in het walhalla van de communicatie.
  • Verder heb ik mijn computerboer de opdracht gegeven om twee nieuwe computers voor beeld en geluid te ontwerpen en dat heeft ‘ie keurig gedaan. Het kostte wel een paar centen, maar het loopt als een speer.
  • Verder heb ik uitgebreid kunnen oefenen met een state-of-the-art filmcamera die ik al een jaar in huis had, maar waarmee ik nog weinig had gedaan.
  • Hetzelfde gold voor de werking van een drone die ik vorig jaar had aangeschaft en waarmee ik nog niet commercieel mocht vliegen. Inmiddels heb ik examen gedaan om dat te doen en de nodige papieren verkregen.
  • Sinds kort kom ik ook weer op mijn kantoor in een bedrijfsverzamelgebouw. Daar ben ik maanden niet geweest, omdat ik net als een boel andere Nederlanders zat opgehokt in mijn appartement in de Binnenstad van Harderwijk. Of mijn geluidsstudio in België.
  • Ook daar heb ik de tijd gehad om het nodige te investeren. ’t Ziet er nu piekfijn uit. Kijk maar: https://www.youtube.com/watch?v=Lddpgp0kaPI
  • En dan nog dit: ik ben lid geworden van een internationale vereniging van journalisten, GNS Press Support, compleet met perskaart en de nodige attributen om mijn werk vrijer en beter te kunnen doen.
  • Dan had ik nog een ander voornemen: namelijk om op de helft aan te landen van mijn opleiding Theologie. Naar het schijnt heb ik dit jaar drie examens gehaald. Van één weet ik het zeker, van de andere twee een sterk donkerbruin vermoeden dat het goed gaat aflopen. Tenminste… als ik de reacties van mijn overige twee proffen juist interpreteer.

Kortom, dankzij en ondanks de Coronacrisis heb ik heel veel kunnen doen. En als klap op de vuurpijl kwamen er ook nog twee nieuwe klanten binnenwandelen. Eén met een eenmalige klus, een ander met een lading persberichten, een paar magazines en wellicht ook een paar films.

Truttig

Zelfs het passeren van de grens tussen Nederland en België om zowel mijn Lief als mijn klanten te bezoeken ging van een leien dakje dank. Met andere woorden: die maatregelen vond en vind ik truttig, maar de afgelopen tijd was zeker nuttig. Tot voor kort was de tijd een  schaars goed in mijn leven. Die periode heb ik kunnen gebruik om een heleboel zaken op poten te zetten. Zonder die Covid-19 was me dat nooit gelukt. Nu maar hopen dat het virus me voorbij gaat. Want ja… je wilt toch ook een beetje genieten van je inspanningen.