8. jan, 2020

Opgestaan en weer verder

Na het faillissement van Broad had ik even de tijd nodig had om weer op te staan, vandaar dat het even geduurd heeft alvorens ik weer nieuwe columns ging schrijven. Na 38 jaar zag ik geen perspectieven meer en ben ik verder gegaan met www.viacommunio.com en dat bevalt me heel goed. Overigens bestond dit bedrijf al in 2013 en werkte ik er ook al voor en mee.

Het fijne is, dat niemand aan het beëindigen van het bedrijf tekort is gekomen. Ik heb iedereen betaald en kan dus met opgeheven hoofd door het (zaken)leven gaan. En wat nog belangrijker is: ik doe nu (zonder personeel) de dingen die ik echt leuk vind. De Nederlandse staat verblijdt mij maandelijks met de AOW en met wat ik bijverdien heb ik behoorlijk kunnen investeren in zaken die bij het vorige bedrijf niet konden omdat er geen geld voor was. Ik heb een paar fijne opdrachtgevers die me de creatieve ruimte gunnen. 

Inmiddels heb ik een nieuwe state-of-the-art studio op het gebied van beeld en geluid. Een paar mooie 4k-videocamera's, goede bewerkingscomputers, een fijne geluidsstudio en alle middelen om ook goed te kunnen fotograferen en te redigeren. Langzamerhand is het duidelijk geworden wat ik doe. Ik maak bedrijfsnieuws, zowel in- als extern. Voor één opdrachtgever maak ik een aantal malen per jaar een digitaal personeelsblad, geheel interactief; de verhalen en reportages worden gelardeerd met aansprekende filmpjes. Door dit werk reis ik veel in Nederland en ook vaak daarbuiten. Voor de Gemeente Harderwijk doe ik de promotie van een aantal projecten. 

Ook met mijn studie Theologie gaat het de goede kant op. Ik ben nu op de helft. Nog een paar jaar en ik kan me inschrijven als Pastoraal Medewerker. Maar zover is het nog niet. Voorlopig richt ik me op Via Communio en het werk. Er is maar één ding wat ik eerder had moeten doen: ophouden met Broad. Daar heb ik te lang mee gewacht en dat heeft me uiteindelijk heel veel geld gekost, en dat had niet gehoeven. Het is moeilijk om iets op te geven waar je jaren aan hebt gewerkt. Wat ik voor die enorme som terug heb gekregen is de creatieve vrijheid om voor leuke en fijne klanten te werken. Daar was ik na 10 jaar langzaam kopje onder gaan heel hard aan toe. 

Een en ander betekent overigens niet dat ik geen klanten meer aanneem. Iedereen die van fijn werken houdt met een bureau dat mooi werk maakt van in- extern bedrijfsnieuws is van harte welkom. Je kunt mijn bellen of mailen: 0653 881 999 of viacommunio@outlook.com