9. sep, 2012

60+... wie biedt meer?

‘Hedde gij geen goesting om adviseur te worden voor de 60-plussers die voordeeltjes willen hebben maar die net als jij die ook niet kunnen aanvragen omdat dat heel ingewikkeld en tijdrovend is is?’Met deze volzin van Godelieve begon vanmorgen mijn dag, één etmaal voor ik zes kruisjes achter mijn leeftijd mag zetten. Wie de voordelen van deze leeftijd naar binnen wil trekken, moet talloze formulieren invullen en heel wat telefoongesprekken voeren om die geneugten uiteindelijk ook te mogen genieten. Er is echter een oplossing, maar dan moet u even doorlezen…

 

Gratis badmuts

Morgen wordt ik 60 en wordt mijn leven 25% goedkoper. Althans, dat laten heel wat websites mij weten nu de dag aanstaande is. Dus heb ik hedenmorgen eens gekeken wat het bereiken van deze leeftijd mij in Nederland en België gaat opleveren. Ik ga minder betalen voor ouderenreizen, doneer luttele bedragen aan de kassa’s van culturele instellingen en mag met een speciale kortingskaart met de Thalys voor € 21,-- heen en weer naar Brussel. Het is onvoorstelbaar hoeveel voordeel je hebt als je die gezegende leeftijd bereikt. Ik mis alleen maar een dalurenkorting in de rosse buurt van Amsterdam of een gratis badmuts als je het Kanaal overzwemt... Er is zelfs een 50+ partij voor mij. Een twee seniorenbladen. Een ongelooflijk aantal reisorganisaties. Bij Van der Valk krijg ik kleinere porties. En de plaatselijke bioscoop in Leuven, Kinepolis zond mijn vanmorgen al een gratis kaartje voor de komende film. Men heeft mij nog net geen kostenloze hartdefibrilator beloofd als mijn rikketik het begeeft als de film te spannend wordt.

 

Oplossing: één adres

De oplossing voor al deze perikelen is als volgt: één centraal adres waar je meldt dat je 60+ bent geworden. Vervolgens krijg je een mail waarop je alleen maar hoeft aan te kruisen van welke voordelen je gebruik kunt maken. Het hele zootje wordt bij elkaar opgeteld, je maakt één bedrag over en… je krijgt korting van de NS, de bibliotheek, Valk, de Anbo… en iedereen die jouw klandizie en geld willen. Als ik over een jaar of zeven met pensioen ga, dan denk ik dat ik die service ga uitvinden. U moet dus nog even geduld hebben. Want voorlopig ben ik nog hard aan het werk.