30. aug, 2016

Klanten Pesten

Het lijkt er op dat steeds meer bedrijven proberen hun klanten genadeloos te pesten. Om gedonder te voorkomen noem ik maar niet de namen van sommige telefoonmaatschappijen, banken en vooral internetproviders. Had je een paar jaar geleden een klacht of een opmerking voor deze instanties, dan was er een meneer of een mevrouw die je doorverbond met de juiste persoon. Tegenwoordig kan dat niet meer. Bel je een bedrijf, dan krijg je eerste te horen dat je de zoveelste beller bent en dat je maar even moet wachten. Er zijn ook ondernemingen die dat helemaal niet doen en je gelijk adviseren om dan maar een mail te sturen. Doe je dat, dan zijn er bossen, vooral technische en digitale bedrijven, die dan een ticket sturen. Daar staat op dat ze je mail hebben ontvangen. Maar het is eigenlijk een bericht om tijd te rekken. Want veel ondernemingen verkopen graag, maar als het op service aan komt dan zijn ze niet, of veel te laat thuis.

 

Zo ook mijn internetprovider, waarvan ik de naam niet noem, maar het heet dat ze de beste internetprovider van Nederland zijn. Ik wilde het pakket van de zaak verhuizen naar mijn privé-adres. Reden: bij het zakelijke pakket konden we geen toegang krijgen tot internationale telefonie zonder daar vet voor te betalen. Privé kon dat wel. Omdat mijn vrouw in België woont en één van mijn ontwerpers in Amerika, besloot ik dan maar een particulier abonnement te nemen. Dan declareer ik dat wel aan de zaak, dacht ik. Afijn: om een lang verhaal kort te maken: om dit voor elkaar te krijgen heb ik zeker 25 tickets gehad en ik heb er ruim twee maanden over gedaan het pakket van mijn gading te krijgen. Vervolgens kreeg ik een  nieuwe ontvanger die het niet deed, ook al volgde ik de gebruiksaanwijzing heel nauwkeurig.

 

Tenslotte heb ik een monteur besteld en die kwam een paar dagen later. Die constateerde dat de bedrading die dit bedrijf zelf had aangelegd én de nieuwe ontvanger allebei niet deugdn.  Inmiddels werkt alles eindelijk maar toch. Maar dat ga ik de provider niet melden. Voor je het weet krijg ik wederom het heen-  en weer… en ook… een ticket!