21. apr, 2012

Kippige cartoonfilm: kakelend leuk en effectief

 
Er zijn in de reclamewereld van die projecten die te veel tijd kosten, maar te leuk zijn om niet te doen. Een voorbeeld daarvan is de film die Broad  we voor en in nauwe samenwerking met Gabriël Financiele Bescherming te Amersfoort heeft gemaakt. Dit bedrijf wilde een nieuw financieel concept uitleggen aan een breed publiek. Eerst dacht ik aan een documentaire-achtige film, maar daarbij zou er teveel tijd nodig zijn om het concept uit te leggen. Daarom heb ik gekozen voor een cartoonfilm. Al tijdens de proefversie van de film, bleek de cartoonfilm dermate goed te werken, dat men 100% verkocht nadat de klant deze had gezien. 

Omdat Gabriël een kippetje in het logo heeft, is gekozen voor een korte cartoonfilm van drie minuten met de familie Haan en twee kuikens. Vervolgens moesten we naar mensen zoeken die zo'n film kunnen maken. In nauwe samenwerking met de gezusters Fellinger van Trickdesign uit Lelystad kwam een mooi en grappig script tot stand. De acteur Martijn Warnas verzorgde de stemmen van mevrouw en meneer haan en sprak ook de voice over in. Tenslotte is de film op 19 april in de Bibliotheek gepresenteerd met alle betrokkenen. Uiteraard met kippenkluifjes en broodjes met kippenworst. Gabriël-directeur Natasja van der Laan, beloonde iedereen met een kippenkaartspel.

Het leuke en bijzondere van zo'n project is, dat je al ervaring en talent kunt inzetten. Zoals het bedenken van het storyboard met de tekenaars Mirte en Merel Fellinger van www.trickdesign.eu. De tekeningen moesten soms tienmaal over om de juiste sfeer te bereiken. In totaal zijn er voor drie minuten film 2500 tekeningen gemaakt. Ook acteur Martijn Warnas heeft het niet makkelijk gehad. Hij 'deed' zowel de stemmen van de heer en mevrouw Haan als de kuikens en verzorgde ook de voice over. Omdat we geen geschikte muziek konden vinden, heb ik die in mijn studio in Leuven zelf gemaakt. Kortom: een project van drie minuten, waar we bij elkaar vier maanden aan bezig zijn geweest. Maar het resultaat is er dan ook naar. Al bij de proefversie die de accountmanagers van Gabriël op hun I-pad meenamen, scoorde Gabriël met de film 100%. En daar gaat het tenslotte toch om.


De film is te zien op youtube: http://www.youtube.com/watch?v=9-LDmcijoLo
 
 ·  · Delen